Foto: iWater

Våd vinder i Barcelona

fredag 25 nov 16
|
af Frederik Appel Olsen

Kontakt

Xavier Flores Alsina
Seniorforsker
DTU Kemiteknik
45 25 29 67

Hæder og ære: Watintech-projektet har vundet en ”Investigation Award” på iWater – ’the International Integrated Water Cycle Show’ i Barcelona.

Samarbejde betaler sig. Watintech-projektet er et partnerskab mellem DTU og italienske Universitá di Catania, ICRA, portugisiske Nova.ID.FCT og spanske ICRA og Acciona Agua. Projektet foreslår en kombination af forskellige decentraliserede behandlingsmetoder af kloaksystemer. Det er et forsøg på at skabe værdifulde produkter, som er ”on-demand” fra vandsystemerne i f.eks. storbyer.

Xavier Flores Alsina, Senior Researcher på CAPEC-PROCESS-centeret og videnskabelig leder af projektet, beskriver Watintech:

”Det er et tværdisciplinært projekt, som tilbyder muligheder for at dække værdikæden i spildevand og urban afstrømning. Det indeholder fire forskningsområder: Decentraliseret genindvinding fra kloakvand, decentraliseret energigendannelse fra kloakvand, produktion af tilføjet værdifulde kemikalier til at kontrollere spildevandets skadelige udledning, og ændret kvalitet af centraliseret forflyttelse og gendannelse af næringsstoffer.

Som sådan sigter projektet mod at tilbyde teknologisk udvikling af individuelle subsystemer. Men vi har altid et overordnet mål for øje: At komme med teknologiske løsninger til en effektiv og optimeret integration af dencentraliserede og centraliserede teknologier i alle aktiviteter,” siger han.

Godt gået og tillykke til Xavier og hans team!    

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.