Spardha Jhamb receives her award at the WCCE10 in Barcelona

Vild med vejledning på DTU Kemiteknik

mandag 20 nov 17

Til den årlige WCCE-konference i Barcelona vandt deltagere fra DTU Kemitekniks priser for ’Best Poster’ og ’Best Oral Communication’. Blandt andet er dette et tegn på, hvad der kan opnås i symbiosen mellem stjernestuderende og vidende vejledere.

Sidste måned løb den tiende World Congress of Chemical Engineering-konference (WCCE10) i Barcelona af stablen, og DTU Kemiteknik var selvfølgelig repræsenteret til det årlige symposium om ”computer-added process engineering”.

På konferencen vandt ph.d.-studerende Frederico Montes prisen for ’Best Poster’ for posteren ‘Uncertainty and Sensitivity Analysis for an Ibuprofen Synthesis Model Based on Hoechst Path’; et projekt, som, ligesom Fredericos ph.d., har lektor Gürkan Sin og professor Krist Gernaey, begge fra forskningscenteret PROSYS, som vejledere. Projektet er en del af Modlife EU, et europæisk netværksinitiativ med fokus på uddannelse.

Derudover blev Spardha Jhamb, ph.d.-studerende ved KT Consortium, den henrykte vinder af prisen for ’Best Oral Communication’ for hendes forelæsning ‘Development of a Systematic Methodology for Chemical Substitution using a Model-based Approach’.

Vigtig vejledning

Ph.d.-studerende lægger timer og atter timer i deres forskning; tre år af deres liv bliver brugt i dyb koncentration på et specifikt projekt. Og for at producere verdensklasseforskning er der brug for verdensklassevejledning.

Spardha Jhambs projekt project – ‘Models for estimation and analyses of emissions from chemical processes and products’ – startede i 2016 og er vejledt af professorerne Rafiqul Gani (hovedvejleder), Kim Dam-Johansen og Georgios Kontogeorgis samt adjunkt Xiaodong Liang.

For hende er der ingen tvivl om vigtigheden af kvalitetsvejledning fra erfarne forskere:

”Jeg er taknemmelig for mine vejledere på DTU. Deres dedikerede vejledning, regelmæssige vejledning og værdifulde forslag var en stor del af grunden til, at jeg vandt denne hæder,” siger Spardha Jhamb.
Frederico Montes lovpriser ikke alene sine vejledere Krist Gernaey og Gürkan Sin, men også Modlife EU, som er et samarbejde mellem fem europæiske universiteter, fire globale industripartnere og to små/mellemstore virksomheder, og som bedriver forskning og uddannelse i produkt-proces-innovation, optimeringsmonitorering og kontrol med biovidenskab og bioteknologiske industrier.

”Vigtigere end selve det at vinde er det faktum, at det arbejde, som Modlife EU har udviklet, og den støtte jeg får fra PROSYS, bliver bemærket og belønnet. Jeg havde ikke forventet, at min poster ville vinde, men det overraskede mig ikke, at et medlem af Modlife-projektet fik denne ære,” siger Frederico Montes.