Foto: Klaus Holsting

DFM overtager Termometrilaboratoriet på DTU Risø

tirsdag 13 feb 18
|

Kontakt

Kim Dam-Johansen
Professor, Institutdirektør
DTU Kemiteknik
45 25 28 45

Om DFM A/S

DFM er Danmarks nationale metrologiinstitut og har blandt andet ansvaret for en række af de primærnormaler, som dansk industri og danske myndigheder baserer deres målinger på. DFM er et af i alt 7 danske GTS institutter, og er et aktieselskab ejet af DTU. Læs mere om DFM A/S og om termometri på www.dfm.dk.         
I mere end 50 år har Termometrilaboratoriet på DTU Risø kalibreret temperaturmåleudstyr, først til forsøgsopstillinger på Risø-området og siden til medicinal- og levnedsmiddel-industrien. Per 1. marts 2018 overtager DFM A/S laboratoriet på DTU Risø. 

Termometrilaboratoriet har siden akkrediteringen i 1978 været blandt de førende udbydere af akkrediterede kalibreringsydelser inden for kontakt-termometri i Danmark. Laboratoriets aktiviteter vil fortsætte uændret på Risø indtil 1. marts 2019, hvorefter aktiviteterne flyttes til DFM’s facilitet på Kogle Alle 5 i Hørsholm. 

”Termometrilaboratoriet er kendt for at levere ydelser af meget høj kvalitet, og DFM er stolte over at få muligheden for at styrke og videreudvikle aktiviteterne i tæt samarbejde med laboratoriets dygtige medarbejdere,” udtaler Michael Kjær, adm. direktør ved DFM A/S. 

Michael Kjær fortsætter: ”DFM er den førende udbyder af avancerede metrologiske ydelser i Danmark, og overtagelsen øger vores udbud af ydelser, og giver endnu bedre muligheder for at supportere vores kunder i fremtiden”. 

Kim Dam-Johansen, institutdirektør og professor ved Institut for Kemiteknik, udtaler: ”Termometrilaboratoriet har været en del af DTU Kemiteknik siden 2012. Jeg er imponeret over medarbejdernes evne til at drive en effektiv kalibreringsaktivitet med et højt service- og kvalitetsniveau. Instituttet har vurderet, at Termometrilaboratoriet vil kunne udvikle sig væsentligt i regi af DFM, og vi vil derfor overføre kalibreringsaktiviteterne til DFM og etablere et nært samarbejde mellem DFM og DTU Kemiteknik”. 

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.