Foto: DTU Kemiteknik

Professor, Institutdirektør

Lotte Grandorf
Kommunikationsmedarbejder

En god håndfuld elever fra Odense vandt dette års Hempel-DTU Pris. Og de fik et hovedfuld oplevelser på Kemiteknisk Institut.

”Jeg skal bruge to frivillige. Bare rolig – der er ikke noget, der eksploderer.”

Phd-studerende Sara Lindeblad Wingstrand udpeger tre elever fra hendes publikum og beder dem om at hjælpe hende med at lave et filamentstræk-forsøg med quenching.

Det hele er en del af Hempel-DTU-dagen d. 9. november, hvor elever fra Odenske Tekniske Gymnasium var blevet inviteret til at udforske Kemiteknisk Institut på DTU. En hel dag, der gik med at lytte, lære og le.

Hvert år bliver Hempel-DTU Prisen uddelt til et gymnasium, der gør noget ekstraordinært for at engagere dets elever i science-fag. Og udover at vinde 100.000 kr. giver prisen også mulighed for at tilbringe en hel dag blandt de ”rigtige” videnskabsfolk på campus i Lyngby.

Eleverne blev guidet rundt på instituttet og fik en smagsprøve på, hvad kemisk og biokemisk ingeniørarbejde kan indebære. Efter en introduktion fra institutleder Kim Dam-Johansen blev de taget til Pilot Plant-faciliteterne, et laboratorium på Danish Polymer Centre og til oplæg om emner så forskellige som mikrofluidik og coating-teknologi. Selv et oplæg om eksplosioner og fyrværkeri blev leveret til de nysgerrige studerende. I sandhed en dag fyldt med action!