Startdato
Slutdato
Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen fik et indblik i forskningen bag power-to-x og pyrolyseteknologierne til grønt brændstof.
DTU går sammen med 18 interessenter om at implementere en køreplan for fangst, lagring og anvendelse af CO2.
Årets Emission Gap Report slår fast, at verdens CO2-emissioner stadig er på vej i den forkerte retning. Læs om fem mulige løsninger.
Med pyrolyse kan halm og gylle opvarmes kraftigt og blive til biokul og gas. Kullet kan spredes på marker og lagre en del af biomassens CO2 i hundredvis af år. Gassen kan...
En speciel blanding af hårdføre bakterier indgår i en ny proces, der åbner for at omdanne selv de mest genstridige former for biomasse til metan.
Sol- og vindenergi er svær at opbevare, men det flydende kemikalie metanol kan være nøglen til at kunne lagre op til 50 gange så meget energi på samme plads.
Bæredygtigt brændstof kommer et stort skridt nærmere med et nyt demonstrationsanlæg, der kan omdanne biogas til det flydende brændstof metanol.
Forskere udvikler et mobilt anlæg, der kan fange CO2, inden den slippes ud i atmosfæren. I stedet skal den uønskede drivhusgas udnyttes til nye produkter.
Forskningsprojektet Synfuel kombinerer elektrolyse med forgasning og kan omdanne biomasse og vindenergi til ”grøn” metanol, der kan anvendes som skibsbrændstof og efter...
Ny rapport: Teknologiske løsninger hjælper danske virksomheder til at forvandle biologiske affaldsprodukter til nye produkter inden for f.eks. fødevarer, energi og ingredienser...
Læs de seneste nyheder fra DTU Kemiteknik.