Hempel-DTU Forskerskoleprisen

Ønsker jeres gymnasium at gøre en ekstra indsats for STEM-fagene? Bliv Årets Forskerskole og vind 100.000 kr. til formålet.

Hempel Fonden og DTU anerkender hvert år to almene eller tekniske gymnasier - et vest og et øst for Storebælt - som gerne vil gøre en særlig indsats for at styrke undervisningen i STEM-fagene.

Prisen har til formål at understøtte en udvikling, der er i gang eller som kan kickstartes af denne pris. Pengene kan anvendes dels til en investering til gavn for gymnasiet, dels til afholdelse af en begivenhed til yderligere fremme af STEM. Skolen indstilles til prisen af skolens rektor.

Vinderne bliver udvalgt af en jury med repræsentanter fra DTU, Hempel Fonden og Astra og bliver annonceret i forbindelse med den digitale Unge Forskere-finale. Selve finalen afholdes den 25.-27. april med præmieoverrækkelse den 27. april.

Hempel-DTU’s pris har virkelig været med til at booste naturvidenskaben på stedet.”

Ole Gadsbølle Larsen, underviser på Rybners Gymnasium

Nominér dit gymnasium
For at være med i konkurrencen skal rektor indstille skolen til prisen. Dette gøres ved at sende en e-mail til info@ungeforskere.dk med beskrivelse af gymnasiets aktiviteter eller vision for:

  • Hvordan I ønsker at skabe øget fokus på STEMfagene og STEM i undervisningen
  • Hvordan I vil arbejde med at understøtte talenter med fokus på STEM
  • Hvordan I vil udvikle konkrete STEM-understøttende aktiviteter/events og lignende

Det indsendte materiale skal sendes som en samlet pdf og i emnefeltet skrives: Hempel/DTU-forskerskolepris 2021.

Det forventes, at skolen deltager i Unge Forskere i 2022. Unge Forskere tilbyder hjælp med at komme i gang med deltagelse.

Nominer senest d. 25. marts.