Gør I en særlig indsats for at fremme naturvidenskab og teknologi? Indstil din skole og vind prisen på 100.000 kr.

fredag 29 jan 16

Kim Dam-Johansen
Professor, Institutdirektør

Brit Bille Albrektsen
AC-Fuldmægtig
Afdelingen for Uddannelse og Studerende

Hvert år uddeles Hempel-DTU prisen, der er en anerkendelse af gymnasier der gør en ekstra indsats for at engagere deres elever i naturvidenskab og teknik. Prisen overrækkes i forbindelse Unge Forskere konkurrencen til to almene eller tekniske gymnasier - ét øst og ét vest for Storebælt. Præmien består af i alt 100.000 kroner, hvoraf 50.000 kr. gives til en investering til gavn for gymnasiet og 50.000 kr. forventes anvendt til en særlig begivenhed til støtte for naturvidenskab og teknik på gymnasiet hvortil DTU tilbyder at bidrage med et Scienceshow. Desuden inviterer DTU til en dag i ”teknikkens tegn” på vores campus i Lyngby.

Besøg på DTU - del af præmien

Sidste år var det Borupgaard Gymnasium og Odense Tekniske Gymnasium der løb med prisen. I november havde vi derfor ca. 100 friske gymnasieelever på besøg fra Borupgaard Gymnasium, der blandt andet kunne gyse og grine over et eksplosivt og spektakulært foredrag om fyrværkeri på DTU Kemi. De fik også et unikt indblik i hvordan man blæser den kemiske produktion op i stor skala med et
besøg i DTU Kemitekniks 700 m2 store forsøgshal.

Sådan indstiller du din skole

For at indstille din skole, skal du udfylde ansøgningsskemaet senest 4. april 2016. Udover faktuel information om skolen skal ansøgningen indeholde en beskrivelse af jeres science aktiviteter generelt, samt i forbindelse med Unge Forskere. For at deltage i opløbet om prisen, er det et krav, at dit gymnasium er repræsenteret ved Unge Forskere konkurrencen. Det er dog ikke nødvendigvis vinderen af Unge Forskere, der også modtager Hempel-DTU prisen. Den uddeles nemlig på baggrund af en vurdering af de indstillede skolers overordnede indsats for at engagere eleverne og ikke på elevernes resultater i konkurrencen.

Klik her og indstil dit gymnasium.