ScienceEXPO finale. Vinderne af Hempel-DTU Forskerskolepris 2019. Fotograf Jakob Vind Unge Forskere

Vinderne af Hempel-DTU Forskerskolepris er kåret

fredag 10 maj 19
|
af Frederik Appel Olsen

Kontakt

Kim Dam-Johansen
Professor, Institutdirektør
DTU Kemiteknik
45 25 28 45

Om prisen

Hempel-DTU anerkender hvert år to almene eller tekniske gymnasier - et vest og et øst for Storebælt - som har gjort eller gerne vil gøre en særlig indsats for at styrke undervisningen i STEM-fagene. Læs mere om prisen på vores hjemmeside.

Om Unge Forskere

Unge Forskere er en del af Astra og "arbejder for at finde, anerkende og udfordre talenter i science". Læs mere om Unge Forskere på deres hjemmeside.
Thisted Gymnasium og Birkerød Gymnasium modtager prisen på 100.000 kroner.

Tirsdag d. 30. april fløj konfettien over hundredvis af talentfulde gymnasieelevers hoveder i Bella Center i København. Til finale-eventet på ScienceExpo, organiseret af Unge Forskere, blev der uddelt præmier for mere end 300,000 kroner til folkeskole- og gymnasieelever med ekstraordinære naturvidenskab-projekter.

Blandt priserne var den årlige Hempel-DTU Forskerskolepris, hvor to gymnasier modtager 100,000 kroner hver for deres arbejde med naturvidenskab.

I år var vinderne Thisted Gymnasium og Birkerød Gymnasium. Kim Dam-Johansen, institutdirektør på DTU Kemiteknik og bestyrelsesmedlem i Hempel Fonden, havde fornøjelsen af at uddele prisen til de to rektorer.

To fortjente vindere
Kim Dam-Johansen har været meget imponeret af den indsats gymnasierne har gjort for at fremme naturvidenskabsfaglige initiativer og deres fremtidige planer.

Blandt andet samarbejder Thisted Gymnasium med lokale folkeskoler. Her vejleder gymnasieeleverne de yngre elever i naturvidenskabsfag.

”Ydermere,” siger Kim Dam-Johansen, ”har Thisted Gymnasium adskillige aktiviteter og et imponerende talentarbejde, når det kommer til deres egne studerende. Deres vision er at styrke Unge Forskeres arbejde og samtidig at inkludere flere folkeskoleelever.”

Birkerød Gymnasium har et stærkt fokus på naturvidenskab gennem aktiviteter som Biology Science Camp, brug af robotter i undervisningen, et særligt fokus på matematik i samarbejde med videregående uddannelsesinstitutioner og andre gymnasier og engagement i nationale og internationale konkurrencer.

”De fokuserer på at inkludere folkeskolerne i deres kommune i Masterclasses for udskolingseleverne. Deres vision er at fastholde deres profil inden for naturvidenskaben og de studerendes interesse i naturfagene, som allerede er stærk,” siger Kim Dam-Johansen.

Som en del af prisen får de studerende mulighed for at besøge DTU, hvor de studerende kan opleve kemiteknik på tæt hold. De får også besøg af DTU Science Show på deres gymnasium.

Stolte rektorer
Søren Christensen, rektor på Thisted Gymnasium, understreger gymnasiets læreres rolle:

”Jeg er jo mega stolt over mine lærere og det, de tilbyder vores elever. Jeg kan se i dagligdagen, hvor godt det fungerer, så det er dejligt, at det bliver anerkendt. Det er vi virkelig glade for,” siger han til TVMidtVest.

Rektor på Birkerød Gymnasium, Anders Kloppenborg, er også henrykt:

”Det er en stor og glædelig anerkendelse af vores arbejde med de naturvidenskabelige fag, og det er dejligt, at alle de engagerede lærere som er ildsjæle, bliver påskønnet for deres indsats af andre uden for skolen. Det skaber energi og gnist til at fortsætte arbejdet, og vi håber at få endnu flere end de allerede på nuværende tidspunkt mange elever til at deltage i den omfattende række af naturvidenskabelige projekter, konkurrencer og forsøg, som vi initierer og deltager i,” siger han.

Et stort tillykke til begge gymnasier!


Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.