Rektor Dorte Gade og Rektor Henrik Nevers til Unge Forskeres live-event. Foto: Unge Forskere.

Bjerringbro og Roskilde Gymnasium vinder Forskerskoleprisen

mandag 07 jun 21

Kim Dam-Johansen
Professor, Institutdirektør

Dorte Vestergaard Poulsen Sommer
Projektkoordinator

Om prisen

Hempel Fonden og DTU anerkender hvert år to gymnasier – et vest og et øst for Storebælt – som vil gøre en særlig indsats for at styrke undervisningen i STEM-fagene. Læs mere om prisen her. Prisen uddeles også i 2022 – hold øje med deadlines i starten af 2022.
Præmien, der blandt andet består af 100.000 kr. til hvert gymnasium, skal bruges til at gøre naturvidenskab mere tilgængeligt for unge i lokalområdet.

Tirsdag den 27. april blev Bjerringbro Gymnasium og Roskilde Gymnasium kåret som vinderne af Hempel Fondens og DTU’s kombinerede forskerskolepris 2021. Prisen, der blev uddelt til trommehvirvel og klapsalver i et live-event på Unge Forskeres Facebookside, uddeles årligt til to gymnasier, som ønsker at gøre en særlig indsats for at styrke undervisningen i de naturvidenskabelige (STEM) fag. Med prisen medfølger der, blandt andet, en pengepræmie til hvert gymnasium på 100.000 kr. til dette formål.

Fede events og et naturvidenskabeligt makerspace

Fra Bjerringbro Gymnasium var det en glad og stolt rektor, Dorte Gade, der modtog prisen over et videoopkald. Hun og gymnasiet har store planer med at bruge præmien til at opbygge et makerspace, som ikke blot kommer til styrke STEM-fagene på gymnasiet:

’Et makerspace på Bjerringbro Gymnasium vil ikke blot give vores elever adgang til at bygge prototyper i skolens eget teknologiske værksted, men vil også blive anvendt, når vi har grundskoleelever på besøg til, for eksempel, Science Camp. Dermed kommer prisen ikke kun til at gavne vores elever, men unge i hele lokalområdet’, fortæller Dorte Gade.

Gymnasiets glæde over at have vundet prisen skinner også tydeligt igennem i et Facebook-opslag der beretter om, at præmien foruden et makerspace også skal bruges på ’fede events’.

Science Show og universitetsbesøg

Nogle af de fede events vinderne kan se frem til, er et besøg af DTU Science Show og en udflugt til DTU, som også er en del af præmien. Sidstnævnte glæder Institutdirektør på DTU Kemiteknik Kim Dam-Johansen sig særligt til: 'Vi glæder os meget til at møde dem alle og er glade for at kunne støtte op om deres naturvidenskabelige interesse både under besøget såvel som ude på gymnasierne'.

Kickstarte det naturvidenskabelige område

Fra Roskilde Gymnasium, var det ligeledes en smilende og stolt rektor, Henrik Nevers, der tog imod prisen:

’Vi er meget glade for at modtage forskerskoleprisen, som vil være med til at kickstarte vores indsatsområde og give lærere og elever blod på tanden i forhold til at gøre en særlig indsats for at styrke naturvidenskaben’, har han efterfølgende udtalt.

Stort tillykke til begge gymnasier!