Produced Water Management

Åbent for Projektforslag til tema om Re-injektion af Produceret Vand

mandag 21 sep 20
|

Kontakt

Jørgen Rentler Næumann
Programme Manager
Center for Olie og Gas - DTU
60 90 00 94

Kontakt

Charlotte Lassen
Reservoir Engineer Advisor
Center for Olie og Gas - DTU
22 32 17 79

Kontakt

Yanina Dragomilova Ivanova
Production Chemistry Advisor
Center for Olie og Gas - DTU
42 79 14 87

Kontakt

Ole Andersen
Surface Engineer Advisor
Center for Olie og Gas - DTU
53 83 82 58

Find idéformularen her

Idea

Som en del af arbejdsprogrammet Håndtering af Produceret Vand, der startede op i begyndelsen af 2020, leder DHRTC nu efter nye idéer til at løse udfordringer relateret til re-injektion af produceret vand i kalkfelterne. Fristen for at indsende projektforslag var d. 19. oktober 2020.

Produceret vand er et biprodukt af olie og gasproduktion i Nordsøen. Vandet udskilles fra olie- og gasstrømmen, og behandles herefter efter strenge kvalitetskrav. En betydelig mængde af det behandlede vand bliver udledt i havet. I arbejdsprogrammet Håndtering af Produceret Vand har vi til formål at øge mængden af vand, der kan re-injiceres under overfladen. For de fleste felter betyder det, at det producerede vand skal suppleres med havvand for at opretholde reservoirtrykket i reservoiret, og for at undgå, at ustabil flow fra produktionsbrøndene forplanter sig til vandinjektionspumperne så de går i stå.

Der er adskillige udfordringer relateret til re-injektion af produceret vand, specielt når det blandes med havvand – både på anlæggene, set fra et produktionskemikalie perspektiv, i brøndene og i reservoiret, hvilket i sidste ende også påvirker produktionsbrøndene. Dette er illustreret i tegningen af et typisk vandinjektionssystem, der kan ses nedenfor. Vi efterspørger nu idéer, der kan løse nogle af disse udfordringer. 

Water injection system

Tegning, der viser principperne bag et typisk vandinjektionssystem for re-injektion af produceret vand og relaterede udfordringer. Tryk på billedet for større version.

Vi opfordrer forskerne til at fokusere på et begrænset antal af de førnævnte udfordringer, da temaet om re-injektion af produceret vand er meget komplekst, og derfor er det ikke alle udfordringer, der nemt kan løses.

For opklarende spørgsmål, kontakt venligst teamet bag arbejdsprogrammet.

Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.