Winner Hempel-DTU Forskerskoleprisen

Dorte Vestergaard Poulsen Sommer
Projektkoordinator

Hempel-DTU Forskerskoleprisen

Hempel Fonden lægger stor vægt på at støtte forskning og uddannelse. Hempel-DTU Forskerskolepris anerkender i år et gymnasie, som vil gøre en særlig indsats for at styrke undervisning i STEM-fagene.

Prisen, der blandt andet består af 100.000 kr., skal bruges til at gøre naturvidenskab mere tilgængeligt for unge i lokalområdet.

Tirsdag d. 26. april fløj guldkonfettien ned over scenen til finale-eventet på ScienceExpo i Øksnehallen, København. Til det livestreamede event, organiseret af Unge Forskere, blev der uddelt præmier for mere end 300.000 kroner til folkeskole- og gymnasieelever med ekstraordinære naturvidenskabsprojekter.

Blandt priserne var den årlige Hempel Fonden/DTU Forskerskolepris, der støtter gymnasier, som vil gøre en særlig indsats for at styrke undervisning i STEM-fagene. Til lyden af trommehvirvler blev årets vinder, Thisted Gymnasium STX og HF, kåret. Gymnasiet modtager 100.000 kroner for dets arbejde med naturvidenskab.

Søren Christensen, rektor på Thisted Gymnasium, modtog glad prisen med ordene:

”Tusind tak. Med dem skal vi nok få endnu flere elever til at interessere sig for STEM-fagene. Vi har også en hytte ude i Naturpark Thy, hvor der er brug for nogle flere instrumenter.”

Som en del af prisen får gymnasieeleverne mulighed for at besøge DTU, hvor de kan opleve kemiteknik på tæt hold. De får også besøg af DTU Science Show på deres gymnasium.

Tillykke til Thisted Gymnasium STX og HF!