Bælgfrugter. Foto: Colourbox.dk

Åben for tilmelding: master i bæredygtig og sikker fødevareproduktion

torsdag 11 aug 22

Tine Marianne Hald
DTU Fødevareinstituttet
Til september begynder næste semester af DTU og KU’s fælles masteruddannelse i bæredygtig og sikker fødevareproduktion. Kurserne kan tages enkeltvis, og du kan stadig nå at tilmelde dig.

Fødevaresektoren skal fremover producere fødevarer, som er både bæredygtige og sikre. Et stigende behov for kompetencer indenfor både bæredygtige produktionsformer og fødevaresikkerhed er derfor forventet. For at tilgodese det behov har DTU og KU lanceret et toårigt forskningsbaseret efteruddannelsesprogram: Master i bæredygtig og sikker fødevareproduktion.

Efteruddannelsen er både for private og offentligt ansatte og kan tages som en fuld uddannelse eller som individuelle kurser. I efteråret kan du for eksempel tage kurserne ’Risikoanalyse af fødevarebårne kontaminanter’ og ’Fødevaresikkerhed i relation til globale fødevaresystemer’.

Se mere om, hvordan det er at gå på uddannelsen i et videointerview med studerende Charlotte Ruby:

Uddannelsen fokuserer på bæredygtighed og fødevaresikkerhed i hele produktionskæden, og du kan som studerende bruge din nye viden direkte i dit daglige arbejde. Undervisningen er meget fleksibel, så studiet kan passes ved siden af et almindeligt job. Det hele foregår online og på engelsk. Både danske og internationale studerende kan dermed deltage.

Se mere om, hvad uddannelsen byder på og hvordan du kan få gavn af den i denne video:

For tilmelding og mere information om uddannelsens opbygning se DTU Fødevareinstituttets website: Master i bæredygtig og sikker fødevareproduktion.

Tilmeldingsfristen til hele programmet eller efterårets kurser er den 23. august 2022.

Se også to videoer om efterårets kurser:
Food safety in context and global food system
Risk assessment of foodborne contaminants