Svend Brinkmann and Lene Lange on 'Brinkmann'

Lene Lange diskuterer klima og teknologi med Svend Brinkmann

fredag 19 maj 17
|
af Frederik Appel Olsen

Kontakt

Lene Lange
Professor
DTU Bioengineering

Forskningsleder Lene Lange fra DTU Kemitekniks forskningscenter BIOENG var inviteret til psykologiprofessor Svend Brinkmanns radioprogram for at diskutere, hvordan bioteknologi kan bruges til at løse klimaproblemer.

”Vi er nødt til at gøre noget ved klimaproblemet og forurening. Og om få årtier bliver vi 9-10 milliarder mennesker. Med den mængde jord, vi dyrker, kan vi ikke producere mad nok, hvis ikke vi bruger vores høst bedre.”

Disse var ordene fra professor Lene Lange, forskningsleder ved BIOENG-forskningscentret på DTU Kemiteknik, da hun gæstede psykologiprofessor og forfatter Svend Brinkmans radioprogram ’Brinkmann’ på P1 d. 26. april. Temaet for dagens udsendelse var klimaforandringerne og alle de problemer, som dette forårsager for os nu og i fremtiden. Og vigtigst af alt: Hvad vi kan gøre ved det.

Teknologi spiller en enormt vigtig rolle i dette spørgsmål – som en historisk årsag til klimaforandringer og forurening, men også som en mulig løsning på de samme problemer. Bioteknologisk innovation er afgørende her, ifølge Lene Lange, der, blandt andet, har arbejdet med strategier for protein-gendannelse i produktionen af dyrefoder.

Som svar til den skeptiske programvært lagde Lene Lange vægt på, at det ikke er et spørgsmål om enten en ændring i vores måde at leve på eller forbedringer af industrien. Begge tilgange er nødvendige:

”Det kræver noget af os alle sammen. Men hvis vi kun efterlader en slagplads, hvor det er miljøinteresser versus erhvervsinteresser, så når vi ikke at få løst det. Vi bliver nødt til at ændre og skrue på alle parametre,” siger Lene Lange.

Lyt til Lene Lange som gæst i ‘Brinkmann’ her.


Relaterede Videoer  

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

video thumbnail image

Vis flere

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.