Hempel-DTU Award

Every year, the Hempel Foundation and DTU recognize two technical high schools or technical high schools that wish to strengthen student initiatives in science. The award aims to support an ongoing development or to kick-start one.

Winner Hempel-DTU prize 2022

Ønsker jeres gymnasium at gøre en ekstra indsats for STEM-fagene? Bliv Årets Forskerskole og vind 100.000 kr. til formålet.
Hempel Fonden og DTU anerkender hvert år et alment eller teknisk gymnasium, som vil gøre en særlig indsats for at styrke undervisningen i STEM-fagene.

Prisen består af 100.000 kr. og skal understøtte nye indsatser. Derudover vinder gymnasiet et besøg på DTU Lyngby samt besøg af DTU ScienceShow på deres skole.

Vinderen bliver udvalgt af en jury med repræsentanter fra DTU og Hempel Fonden og bliver annonceret i forbindelse med Unge Forskere-finalen, der afholdes i København. Selve finalen blev afholdt den 23.-25. april 2023 med præmieoverrækkelse den 25. april 2023. I år gik prisen til HTX Roskilde for deres særlige indsats for STEM-fagene.

“Hempel-DTU’s pris har virkelig været med til at booste naturvidenskaben på stedet.”
Ole Gadsbølle Larsen, underviser på Rybners Gymnasium.

Nominér dit gymnasium

For at være med i konkurrencen skal rektor indstille skolen til prisen. Dette gøres ved at sende en e-mail til info@ungeforskere.dk med beskrivelse af gymnasiets aktiviteter eller vision for:

  • hvordan I ønsker at skabe øget fokus på STEM-fagene og STEM i undervisningen
  • hvordan I ønsker at arbejde med at understøtte talenter med fokus på STEM
  • hvordan I ønsker at udvikle konkrete STEM-understøttende aktiviteter/events og lignende

Det indsendte materiale skal sendes som en samlet pdf og i emnefeltet skrives: Hempel-DTU-Forskerskolepris 2024. Det forventes, at skolen deltager i Unge Forskere i 2025. Unge Forskere tilbyder hjælp med at komme i gang med deltagelse.

Deadline: TBA

Go to 'unge forskere' to learn more about the Hempel-DTU Award (in Danish)