Et noget mindre institut, dengang under P.E. Raaschou. Foto fra ca. 1940

Vores historie

Historien bag DTU's Institut for Kemiteknik går ikke bare langt tilbage, den er også spækket med velkendte personligheder inden for kemiens verden. På denne side kan du finde et udvalg de billeder og filmklip vi har fundet frem fra instituttets gamle arkiver. Du kan også læse Professor Emiritus John Villadsens spændende beretning om vores historie "En ekskursion med fabriksingeniørstuderende til Tyskland i 1913".

Vores institut har rødder helt tilbage til 1868, hvor kemisk teknologi blev introduceret på DTU ved F.E. Holms udnævnelse til docent i disciplinen. Dette blev startskuddet til en rivende udvikling inden for feltet, hvor bl.a. prominente personer som Carl August Thomsen, Niels G. Steenberg og P.E. Raaschou lagde grundstenene til vores institut.

I 1954 blev professor Søltoft direktør for Institut for Teknisk Kemi og otte år senere blev instituttet opdelt i et Institut for Kemisk Industri og et Institut for Kemiteknik. 25 år senere blev disse to instutter igen samlet under professor Fredenslund til det vi i dag kender som DTU's Institut for Kemiteknik - en vigtig begivenhed, hvis jubilæum vi fejrede i 2015.

Se vores jubilæumsvideo produceret af Rasmus Højmark Ravn her: