Foto: Christian Carlsson

Professor Ole Hassager åbnede Annual European Rheology Conference 2017

tirsdag 18 apr 17
|
af Lotte Grandorf

Kontakt

Ole Hassager
Professor
DTU Kemiteknik
45 25 29 73

Tidligt om morgenen d. 3. april 2017 blev den ærefulde tjans at åbne AERC2017 (Annual European Rheology Conference) givet til professor Ole Hassager fra DTU Kemitekniks Danish Polymer Centre. 

Professor Ole Hassager, som tidligere har ledet organiseringskomiteen, startede sin tale med at takke arrangørerne og med at sige velkommen til de 460 delegerede med bemærkningen: ”Dette er i sandhed en international konference,” med henvisning til det faktum, at de delegerede var ankommet fra ikke mindre end 38 forskellige lande.

Den årlige europæiske reologikonference var med-organiseret af den 26. Nordiske Reologi-Konference og blev afhold 3. til 6. april i hjertet af København på Scandic Hotel, lige på den anden side af gaden fra Tycho Brahe-planetariet. Tycho Brahe er en af de mest berømte danske videnskabsfolk, der nogensinde har levet, og det var da også Danmarks videnskabstradition, der var svaret på Professor Hassagers retoriske spørgsmål om hvorfor sådan en stor, international konference blev afhold i sådan et tilsyneladende lille og obskurt land. Derefter gav han eksempler på vigtige danske videnskabsfolk såsom Rømer, Ørsted og Bohr. En anden berømt dansker som blev nævnt i Ole Hassagers åbningstale var H.C. Andersen. Eftersom de deltagende befandt sig ”i eventyrland”, opfordrede professoren dem til at gå på eventyr i København på egen hånd, men ligesom i eventyret skulle de også tage sig i agt for farer – i dette tilfælde cykler.

Professor Ole Hassager havde også fornøjelsen af give en tale til ære for vinderen af Wissenberg Prisen 2017: Franske Philippe Coussot fra Université Paris-Est, Laboratoire Navier (Ecole des Ponts, IFSTTAR, CNRS). Efter dette holdt prismodtageren talen ’How much paint is left pn yout brush? – A journey in the world of yield stress fluids’.

Deltagelse fra DTU Kemiteknik til konferencen var høj.  F.eks. kunne man finde forskeren Qian Huang fra Danish Polymer Centre, som var med at at arrangere og ansvarlig for at koordinere det videnskabelige program. Også lektor Peter Szabo stod for et kort kursus i forbindelse med konferencen.

Se billeder fra AERC2017 her

Besøg http://www.aerc2017.dk/ for mere information.

2. til 6. juli 2017 vil Danish Polymer Centre afholde ’11th International Workshop on Silicon-Based Polymers (IPSO2017) in Snekkersten. Besøg http://www.conferencemanager.dk/ISPO2017  for mere information.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.