The deal is sealed

Etablering af dansk-kinesisk uddannelsesbaseret forskningscenter

mandag 20 nov 17
af Lonnie Moldt Jørgensen

Kim Dam-Johansen
Professor, Institutdirektør

DTU Kemiteknik og Institute of Process Engineering, Chinese Academy of Sciences har sammen underskrevet en hensigtserklæring om at etablere det fælles uddannelsesbaserede forsknings- og innovationscenter Center for Sustainable Process Engineering. Centeret er resultatet af mange års stærkt dansk-kinesisk samarbejde mellem de to institutter.

Interessen for dansk-kinesisk samarbejde inden for uddannelse, forskning og innovation er stødt stigende. Tidligere på året indviede kronprins Frederik Industriens Fonds Hus, som nu huser Sino-Danish Center for Education and Research (SDC). Det nye hus danner ramme om et studiemiljø for både danske og kinesiske forskere og studerende.

Og den 24. september 2017, i forbindelse med indvielsen af bygningen, underskrev Direktør for DTU Kemiteknik Kim Dam-Johansen en hensigtserklæring om at etablere det nye Center for Sustainable Process Engineering under SDC. Det nye center er et fælles uddannelsesbaseret forsknings- og innovationscenter mellem DTU Kemiteknik og Institut for Process Engineering, Chinese Academy of Sciences.

Gavner den bæredygtige udvikling i Kina og Danmark

Formålet med det nye center er at samle to højt kvalificerede og komplimenterende institutter og deres unikke uddannelses- og forskningsfunktioner i tæt samarbejde inden for bæredygtig procesteknisk forskning og innovation.

"Dette er et vigtigt skridt mod at konsolidere vores tætte samarbejde med Institute of Process Engineering. Med etableringen af dette nye center vil vi samarbejde om fælles ph.d.-projekter, hvilket vil styrke både forskning og kvalitet i uddannelsen for studerende samt gavne den bæredygtige udvikling i både Kina og Danmark," siger Kim Dam-Johansen.

Det nye forskningscenter vil fokusere på raffinering og brug af biomasse, green process engineering til sikring af cyklisk økonomi samt avancerede materialer og produkter.

Etableringen af det nye center er resultatet af mange års tæt samarbejde mellem DTU Kemiteknik og Institut for Proces Engineering og et direkte resultat af sommerens fælles seminar.