Kim Dam-Johansen signing the agreement with Mikko Hupa, Head of Åbo Academy

onsdag 30 aug 17

Kim Dam-Johansen
Professor, Institutdirektør

DTU har underskrevet en officiel samarbejdsaftale med Åbo Akademi og NTNU for at styrke den nordiske videnskabelige forskningsprofil internationalt.

D. 11. august skrev DTU under på et officielt samarbejde med det finske universitet Åbo Akademi og norske NTNU. Det overordnede mål for samarbejdet er at styrke de tre universiteters position i den globale konkurrence indenfor, blandt andet, kemiteknik.

”Vi anser Åbo Akademis arbejde indenfor forskningsprofilen Molekylær proces- og materialteknologi som meget fremgangsrigt, og det matcher de ambitioner DTU har på området. Vi håber på at kunne skabe et godt samarbejde med udgangspunkt i fælles interesser,” siger Kim Dam-Johansen, Institutdirektør for DTU Kemiteknik.

De tre partneruniversiteter er blevet enige om en fælles aftale, der gør dem i stand til at dele viden og forskning effektivt med det mål at skabe innovation og øge interaktionen mellem universitet og samfund. Forhåbningen er, at Danmark, Norge og Finland alle vil drage fordel af at arbejde sammen på disse forskningsområder.

Aftalen er allerede trådt i kraft.

Læs en længere artikel på Åbo Akademis hjemmeside.