Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2017
foto: Kasper Kristoffersen
03 MAR

De bakterier, vi godt kan li’

Chr. Hansen har over 100 års erfaring med at dyrke bakterier, der gør gavn i ost, yoghurt og andre fødevarer. Det kræver stadig flere ingeniørtimer at efterkomme den stærkt...

Fødevareproduktion Fødevareteknologi
Foto: Ulrik Jantzen
03 MAR

Citrusskaller skal give glade maver

Sjællandske CP Kelco er en internationalt førende leverandør af geleringsmidler til fødevarer. En ny satsning er at interessere sig for ingrediensernes sundhedsgavnlige...

Fødevareproduktion
2016
Foto: COLOURBOX
13 DEC

Flere og bedre ingredienser til krævende forbrugere

Nye grupper af købedygtige forbrugere øger behovet for bæredygtige og klimavenlige ingredienser, der gør maden bedre og mere holdbar. Forskning, uddannelse og innovation...

Fødevarer, fisk og landbrug
31 MAJ

Nyt studie kan føre Danmark ud af forurenet fosfor-import

Fosfor er et essentielt produkt i landbrugsgødning, og dermed størstedelen af den mad vi indtager. Men fosforminerne er ved at være tomme, samtidig med de i stigende...

Fødevarer, fisk og landbrug Miljø og forurening Kemi
2015
klipning af bånd
09 OKT

Nyt anlæg på DTU Kemiteknik skal sikre miljøvenligt dyrefoder

Et nyt fermenteringsanlæg, skal på baggrund af teknologi fra virksomheden UniBio A/S sikre, at forbrugerne i fremtiden kan sætte kød med et lavere CO2-aftryk på spisebordet...

Bioteknologi og biokemi Energi Fødevarer, fisk og landbrug Kemi Matematik Produktion og ledelse
Photo: Marcel T. Ale
14 APR

Tang skal skabe vækst i Ghana

DTU samarbejder med universiteter i Ghana om at udnytte tang fra Atlanterhavet til at skabe økonomisk vækst.

Fødevarer, fisk og landbrug Kemi
2014
10 JUN

InnovationsFonden investerer 79 millioner kr. i DTU-forskning

Den nyoprettede fond - InnovationsFonden - investerer nu for første gang i ny forskning og innovation på landets universiteter og i danske virksomheder. Fonden investerer...

Havforskning Mikro- og nanoteknologi Katalyse Fødevarer, fisk og landbrug Materialer Medicin og medicoteknik Informationsteknologi
2013
Højteknologifonden
16 DEC

DTU med i ni Højteknologifondsprojekter

Fra dansk produktion af ål over ny behandlingsmetode mod blærehalskirtelkræft til droner, der kan forberede os på stormfloder og oversvømmelser: DTU medvirker i ni ud...

Medicinske apparater og systemer Energisystemer Råstoffer og råstofudvinding Fiskeri og fiskebestande Vandforsyning Klimaændringer Solenergi Fødevareproduktion Matematisk analyse
16 DEC

147 mio. kr. til forskning i sundhed, fødevarer og velfærd

Det Strategiske Forskningsråd bevilliger i dag 147 mio. til forskning i fødevarer, velfærd og sundhed. Bevillingerne bliver givet til ni projekter, hvoraf DTU deltager...

Fødevarer, fisk og landbrug Ernæring og kostvaner
Ved at lave landbrugets biomasse om til gas med termisk forgasning udnyttes 90-95 procent af energien (Foto: Anni Norddahl).
08 NOV

Halm kan både give energi og gødning

DTU, DONG Energy og Bregentved Gods vil bevise, at landbrugets biomasse både kan give miljøvenlig energi og erstatte dyr kunstgødning.

Fødevarer, fisk og landbrug Energi Miljø og forurening

Få vores nyhedsbrev

Læs de seneste nyheder fra DTU Kemiteknik.

 

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.