Photo: Unge Forskere, Jakob Vind

Bliv Årets Forskerskole

tirsdag 16 feb 21
|

Kontakt

Dorte Vestergaard Poulsen Sommer
Projektkoordinator
DTU Kemiteknik
93 51 09 72

Ønsker jeres gymnasium at gøre en ekstra indsats for STEM-fagene? Bliv Årets Forskerskole og vind 100.000 kr. til formålet.

Hempel Fonden og DTU anerkender hvert år to almene eller tekniske gymnasier - et vest og et øst for Storebælt - som gerne vil gøre en særlig indsats for at styrke undervisningen i STEM-fagene.

Formålet med prisen er at understøtte en udvikling, der er i gang, eller som kan kickstartes af prisen. Vinderbeløbet kan anvendes dels til en investering til gavn for gymnasiet, dels til at afholde en begivenhed til yderligere fremme af STEM. Skolen indstilles til prisen af skolens rektor.

Vinderne bliver udvalgt af en jury med repræsentanter fra DTU, Hempel Fonden og Astra og bliver annonceret i forbindelse med den digitale Unge Forskere-finale. Selve finalen afholdes den 25.-27. april med præmieoverrækkelse den 27. april. 

"Hempel-DTU’s pris har virkelig været med til at booste naturvidenskaben på stedet."
Ole Gadsbølle Larsen, underviser på Rybners Gymnasium

Nominér dit gymnasium
For at være med i konkurrencen skal rektor indstille skolen til prisen. Det gøres ved at sende en e-mail til info@ungeforskere.dk med en beskrivelse af gymnasiets aktiviteter eller vision for:

  • Hvordan I ønsker at skabe øget fokus på STEMfagene og STEM i undervisningen
  • Hvordan I vil arbejde med at understøtte talenter med fokus på STEM
  • Hvordan I vil udvikle konkrete STEM-understøttende aktiviteter/events og lignende

Det indsendte materiale skal sendes som en samlet pdf og i emnefeltet skrives: Hempel/DTU-forskerskolepris 2021.

Det forventes, at skolen deltager i Unge Forskere i 2022. Unge Forskere tilbyder hjælp til at komme i gang med deltagelse.

Nominer senest d. 25. marts.
  

Om prisen

Prisen uddeles i samarbejde med Unge Forskere, en naturvidenskabelige talentkonkurrence for børn og unge. Unge Forskere arrangeres af Astra - det nationale naturfagscenter.

Læs mere om Unge Forskere her.

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.