Foto: Unge Forskere - Jakob Vind

Dorte Vestergaard Poulsen Sommer
Projektkoordinator

Om Hempel-DTU Forskerskoleprisen

Prisen uddeles i samarbejde med Unge Forskere, en naturvidenskabelige talentkonkurrence for børn og unge. Unge Forskere arrangeres af Astra - det nationale naturfagscenter.

Læs mere om Unge Forskere her.
Ønsker jeres gymnasium at gøre en ekstra indsats for STEM-fagene? Bliv Årets Forskerskole og vind 100.000 kr. til formålet.

Hempel Fonden og DTU anerkender hvert år to almene eller tekniske gymnasier - et vest og et øst for Storebælt - som gerne vil gøre en særlig indsats for at styrke undervisningen i STEM-fagene.

Prisen består af 100.000 kr. til hvert gymnasium, og den skal understøtte nye indsatser. Derudover vinder begge gymnasier et besøg på DTU Lyngby samt besøg af DTU ScienceShow på deres skole.

Vinderne bliver udvalgt af en jury med repræsentanter fra DTU og Hempel Fonden og bliver annonceret i forbindelse med Unge Forskere-finalen, der afholdes i København. Selve finalen afholdes den 24.-26. april 2022 med præmieoverrækkelse den 26. april 2022.

Nominér dit gymnasium

For at være med i konkurrencen skal rektor indstille skolen til prisen. Det gøres ved at sende en e-mail til info@ungeforskere.dk med en beskrivelse af gymnasiets aktiviteter eller vision for:

• Hvordan I ønsker at skabe øget fokus på STEM-fagene og STEM i undervisningen
  • Hvordan I vil arbejde med at understøtte talenter med fokus på STEM
  • Hvordan I vil udvikle konkrete STEM-understøttende aktiviteter/events og lignende

Det indsendte materiale skal sendes som en samlet pdf og i emnefeltet skrives: Hempel-DTU-Forskerskolepris 2022. Det forventes, at skolen deltager i Unge Forskere i 2023. Unge Forskere tilbyder hjælp med at komme i gang med deltagelse.

Deadline for indstilling er 25. marts kl. 12.00.