Nyt legat letter vejen til værdifulde erfaringer i Kina

fredag 04 mar 16
af Rasmus-Hoejmark-Ravn

Kim Dam-Johansen
Professor, Institutdirektør

Henriette Sandberg Christensen
Projektleder

Søg legat fra Teknisk Kemisk Fond

• Teknisk Kemisk Fond vil tage alle kvalificerede danske ansøgere til kandidatuddannelsen "Chemical and Biochemical Engineering ved Sino-Danish Center i betragtning.
  • En stærk motivation for at vælge uddannelsen er afgørende.
  • Deadline for ansøgninger er 1. april 2016. Anmod om et ansøgningsskema på ​hsac@kt.dtu.dk.

Udvalgte udgifter i Kina (estimat)

• Flybillet: 3.500 - 4.000 DKK (enkeltbillet)
  • Kollegie: 900 DKK/måned
  • Værelse: 2.800 - 3.500 DKK/måned + 10.000 DKK i depositum
  • Mad: 8 - 25 DKK/måltid inklusiv drikkevarer
  • Telefon: 500 DKK/år
  • Cykel: 150 DKK
  • Scooter: 1.600 - 1.800 DKK

Danske studerende med mod på kinesisk kemiteknik har nu mulighed for at tage op til 10.000 ekstra kroner med sig til kandidatuddannelsen "Chemical and Biochemical Engineering" ved Sino-Danish Center i Beijing.

At flytte fra Danmark til Kina er på mange måder et stort skridt: Nye mennesker, nyt sprog, ny kultur og nye madoplevelser. Samtidig skal omkostningerne ved at flytte de 7000 kilometer fra Skandinavien til ”Riget i midten” tages med i beregningerne.

Dette kan dog vise sig at blive en mindre bekymring for studerende, der ønsker at begive sig ud på et kinesisk eventyr i 2016. For at lette overgangen har DTU’s Teknisk Kemisk Fond oprettet et nyt legat på op til 10.000 kroner, som skal dække rejse- og opstartsomkostninger for danske studerende, der bliver optaget på kandidatuddannelsen ”Chemical and Biochemical Engineering” ved Sino-Danish Center (SDC) i Beijing.

”Vi ønsker at fremme danske ingeniørers internationale erfaring. Danske virksomheder inden for vort felt har betydelige aktiviteter i Kina, og det er oplagt at støtte uddannelse af ingeniører, der kan medvirke til at styrke disse virksomheder”, siger Kim Dam-Johansen, formand for Teknisk Kemisk Fond og institutdirektør på DTU Kemiteknik, der i samarbejde med SDC er en af hovedkræfterne bag kandidatuddannelsen.

Højt niveau og stærkt socialt liv

Kandidatuddannelsen i ”Chemical and Biochemical Engineering” ved SDC blev startet i 2013. En af de danske studerende, der har fulgt uddannelsen, er 25-årige Imran Khan. Han har dermed selv oplevet, hvor langt 10.000 kroner rækker i Kina (se Imrans estimater i tekstboksen til højre).

Imran arbejder i øjeblikket på sit speciale i samarbejde med FLSmidth. Når det er færdiggjort og forsvaret, modtager han en dobbeltgrad fra DTU og Chinese Academy of Sciences. Han opfordrer i høj grad andre danske studerende til at tage uddannelsen i Kina.

”Mine sociale og professionelle færdigheder er blevet styrket betydeligt i Kina. Niveauet er meget højt, og du er tættere på dine professorer end i Danmark. Der er også mange aktiviteter for danske og kinesiske studerende, så du falder hurtigt til og lærer utroligt meget”, siger Imran Khan.

Hjem før tid - ingen problemer

Ifølge Kim Dam-Johansen skal kandidatuddannelsen medvirke til, at de danske studerende får skabt sig et stærkt netværk i Kina og give dem et værdifuldt indblik i en anden kultur og et andet marked. Det vil efterfølgende være en stor hjælp for de studerende, der ønsker at skabe sig en karriere i Kina.

”Samtidig er uddannelsen opbygget, så den opfylder de samme krav som den tilsvarende uddannelse i Danmark, og underviserne er udvalgt blandt de bedste danske og kinesiske undervisere på området. Dette betyder blandt andet, at hvis man bliver nødt til at returnere til Danmark før endt uddannelse, da kan de optjente point overføres 1:1 til uddannelsen på DTU”, siger Kim Dam-Johansen