The World of Microfluidics

”Welcome to the world of Microfluidics”, det er overskriften på tre korte tegnefilm, hvor en skør professor gennem en sportsanalogi forklarer detaljerne bag det videnskabelige samfunds nye darling også kaldet ”mikrofluidik”.

Mikrofluidik er en manipulation af væsker, der indeholder elementer af kemi, biokemi, bioteknologi, matematik, optik, fysik, biologi, og mikro – og nanoteknologi. Det bringer laboratorier ned i miniskala, hvor væsker bliver manipuleret, flyttet, blandet og skilt, hvilket gør at man bedre kan kontrollere deres ofte hurtigere, mere effektive og intense reaktioner. Med mikrofluidik kan vi derfor også mere effektivt udvikle eksempelvis medicin, rent drikkevand og grøn energi.

Se tegnefilmene på www.worldofmicrofluidics.com

Tegnefilmene er også blevet en del af et nyt online læringsunivers som inviterer elever fra STX og HTX til at dykke ned i kemien og historien bag den kemiske analysemetode FIA. 1974 næsten snublede 2 forskere på DTU over den kemiske analysemetode FIA. Det var starten på et moderne technoscience-eventyr indenfor miniature kemien, der udfordrede både teknologi og videnskab. I det nye online læringsunivers udforskes konkrete historiske dilemmaer og der lægges op til diskussion om etik, videnskab og teknologi. Derudover inviteres eleverne ind i et virtuelt laboratorium, hvor de skal bruge FIA-metoden til at måle koffeinindholdet i fødevarer. 

Besøg det online læringsunivers og det virtuelle laboratorie

Kontakt

Ulrich Krühne
Lektor
DTU Kemiteknik
45 25 29 60